banner website

Op deze pagina hebben we een verzameling van altaren, kisten, en overige meubels.

Een traditioneel Tibetaans Boeddistisch altaar heeft drie niveau's;
Als je voor het altaar staat, staat op het hoogste niveau een Boeddha beeld in het midden met Guru Rimpoche aan zijn linkerkant en Chenrezig aan de rechterkant. Het tweede niveau bevat dharma teksten in het midden, een Yidam (persoonlijk beeld) aan de linkerkant en een beschermer (Mahakala) aan de rechterkant. Een bel met dorje en een stupa worden hier ook wel eens geplaatst. Op het onderste niveau staan de zeven offerschalen, bloemen, wierook, boterlampjes, voedsel, shanka (schelp), bel of pauwenveren. Een mandala, die een offering aan het universum representeert, kun je hier ook vinden.
De altaren zijn meestal sober geverfd in de kleuren rood, blauw en geel. Met natuurlijke materialen zoals klei en mineralen pigmenten als basis.

De kisten worden nog steeds gebruikt om allerlei voorwerpen in te bewaren, van tsampa tot religieuze voorwerpen. De meeste kisten werden vroeger direct op het hout beschilderd. Maar met een andere techniek bedekten ze de kist eerst met linnen om daarna de schildering aan te brengen. Bijzondere kisten werden met leer bekleed en versierd met stukjes gekleurd bont. De zijkanten werden voorzien van ijzeren pijlvormige strips ter versterking en decoratie.

Prijs op aanvraag Tibetaanse kist 139 1 product in voorraad
Prijs op aanvraag Tibetaans altaar 378 1 product in voorraad
Prijs op aanvraag Tibetaanse gebedsmolenkast 36 1 product in voorraad
Prijs op aanvraag Tibetaanse boterthee stamper 170 1 product in voorraad
Resultaten 1 - 4 van 4