banner website
meubels

Meubels in Tibet waren tamelijk schaars. De Tibetanen hadden over het algemeen weinig meubels in huis en de meeste meubels stonden in de kloosters. Om die reden werden ze versierd met religieuze symbolen. 
Wij hebben voor u unieke, soms honderden jaren oude stukken om van te genieten. Gegarandeerd is ieder exemplaar uniek en heeft het zijn eigen verhaal. Alles ademt de prachtige sfeer uit van de rijke Tibetaanse cultuur. 
Een keer per jaar versturen we een aantal meubels vanuit Lhasa - Tibet naar Nederland. Het blijft dus de moeite waard om onze website regelmatig te bezoeken. Wij hebben veel kennis van de Tibetaanse meubels en u kunt altijd meer informatie vragen.

H.H.Dalai Lama heeft een artikel over het exporteren van Tibetaanse antieke meubels en overig antiek uit Tibet gepubliceerd. In dat artikel beschrijft Hij hoe de oude gebruiksvoorwerpen op dit moment in Tibet weggegooid en/of verbrandt worden. Volgens Hem is het dus beter om dit antiek uit het land te halen zodat het in het buitenland goed bewaard blijft.

Kijk uit voor namaak!! Het is vrij moeilijk om nog originele meubels te vinden. De meeste meubels zijn opnieuw in elkaar gezet van stukken oud hout, opnieuw geverfd, etc. De laatste jaren zien we steeds meer "retouch" ipv origineel. In China en Thailand staan fabrieken waar "antieke Tibetaanse meubels" gemaakt worden. Wij kopen al onze meubels in Tibet zelf in en kijken elk meubelstuk altijd goed na op originele conditie. Als we twijfelen dan vertellen we dit aan onze klanten. De prijs is dan ook in overeenstemming met het meubelstuk. 

Boeken over Tibetaanse meubels:

  • Wooden Wonders: Tibetan Furniture in Secular and Religious Life van David Kamansky. Gepubliceerd door Serindia Publishers
  • Tibetan Furniture: van Chris Buckley. Gepubliceerd door Thames and Hudson