artikelnummer: TW06 - Dubbele Tibetaanse hanger met Boedha's oog en aan de andere kant de Kalachakra

afmeting: 30 x 35 mm

materiaal: koper en wit metaal met turkoois, lapis lazuli en carneool

informatie: een Boeddha-oog of urna tussen de wenkbrauwen, is één van de tekenen van een verlicht persoon. Vroeg in de morgen overzag Boeddha de wereld met zijn 3e oog en ging hij na wie hij van dienst kon zijn. Als er iemand behoefte had aan zijn geestelijke ondersteuning, ging hij op weg en bekeerde hij die persoon tot het rechte pad. In de regel ging hij op zoek naar de verdorven en onzuivere mensen, terwijl de zuivere en deugdzame naar hem toekwamen.

Kalachakra betekent "wiel van de tijd" of "tijd cyclus". Binnen de Kalachakra traditie wordt het concept van tijd en cyclus behandeld: vanaf de cyclus van de planeten tot cyclus van de menselijke energie, en onderwijst hoe iemand de meest subtiele energieën in zijn lichaam kan beheersen. Tevens is het wiel zonder begin en einde en wordt elke cyclus door een nieuwe gevolgd.
Het is de ineen vlechting van Sanskriet letters met daarboven de symbolen van de maan, de zon en de nada (geluid van de leegte).

Turkoois is een geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. De kleur groen is van de natuur en de lente, de kleur van hoop, vrede en de toekomst. Een rots in de branding in deze turbulente (economische tijden).

Lapis lazuli is een vriendschapssteen. Als heelsteen wordt de lapis lazuli al eeuwen ingezet tegen klachten van hoofd, keel en longen. De kleur blauw is een lievelingskleur van veel mensen en staat symbool voor rust en kalmte, wijsheid en betrouwbaarheid.

Carneool beschermt ons tegen negatieve invloeden van buitenaf en behoudt de energie. De kleur rood is de kleur van voorspoed en geluk.

prijs: 12,50 Euro

Deze hanger wordt in een mooi zakje verpakt.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse hanger kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug