artikelnummer: TA07 - Tibetaanse as hanger met Kalachakra

afmeting: 32 mm

materiaal: zilver, turkoois en carneool

informatie: deze hanger is een doosje en heeft aan de achterkant een dekseltje. Langs de rand is de mantra Ohm Mani Padme Hum ingelegd met zilveren karakters.

De zilveren hanger is ingelegd met stof turkoois en carneool. Turkoois is een geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. De kleur groen is van de natuur en de lente, de kleur van hoop, vrede en de toekomst. Een rots in de branding in deze turbulente (economische tijden).
Carneool beschermt ons tegen negatieve invloeden van buitenaf en behoudt de energie. De kleur rood is de kleur van voorspoed en geluk.

Kalachakra betekent "wiel van de tijd" of "tijd cyclus". Binnen de Kalachakra traditie wordt het concept van tijd en cyclus behandeld: vanaf de cyclus van de planeten tot cyclus van de menselijke energie, en onderwijst hoe iemand de meest subtiele energieën in zijn lichaam kan beheersen. Tevens is het wiel zonder begin en einde en wordt elke cyclus door een nieuwe gevolgd.
Het is de ineen vlechting van Sanskriet letters met daarboven de symbolen van de maan, de zon en de nada (geluid van de leegte).

De mantra Ohm Mani Padme Hum is een klank- of woordsymbool dat bij meditatie hardop of in gedachten herhaald wordt uitgesproken. De lettergreep OHM staat voor lichaam, geest en taal van de Boeddha, MANI voor de weg van de leer, PADME voor het wijsheid aspect van het pad en HUM duidt op de vereniging van wijsheid en weg. In totaliteit staat het voor “Prijs het juweel in de lotus”.

prijs: 22,50 Euro

Deze zilveren hanger wordt in een mooi zakje verpakt.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse Kalachakra hanger kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug