artikelnummer: TA26 - Tibetaanse as hanger

afmeting: 35 mm

materiaal: zilver, bloedkoraal en koper

informatie: deze hanger is een doosje en heeft aan de zijkant een dekseltje. Aan een kant staat de mantra Ohm Mani Padme Hum en de andere kant een Pata.

Bloedkoraal beschermt ons tegen negatieve invloeden van buitenaf en behoudt de energie. De kleur rood is de kleur van voorspoed en geluk.

De mantra Ohm Mani Padme Hum is een klank- of woordsymbool dat bij meditatie hardop of in gedachten herhaald wordt uitgesproken. De lettergreep OHM staat voor lichaam, geest en taal van de Boeddha, MANI voor de weg van de leer, PADME voor het wijsheid aspect van het pad en HUM duidt op de vereniging van wijsheid en weg. In totaliteit staat het voor “Prijs het juweel in de lotus”.

De dorje of vajra staat voor bliksemschicht. In het Boeddhisme is de dorje (in het Sanskriet vajra) het symbool van de Vajrayana, één van de drie belangrijke takken van het Boeddhisme. Vajrayana wordt vertaald als de Diamantweg. Het kan de bliksemervaring van plotse verlichting impliceren en vernietigt iedere vorm van onwetendheid. De dorje zelf is onverwoestbaar zoals een diamant. In Tantrische rituelen symboliseert hij het mannelijke principe van mededogen, en vertegenwoordigt de weg.
Dorje komt in Tibet veel voor als naam voor mannen.

prijs: 29,50 Euro

Deze zilveren hanger wordt in een mooi zakje verpakt.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse hanger kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug