code: R32 - prachtige handgemaakte Tibetaanse tantrische staf (khatvanga)

maat: 1.30 m hoog

materiaal: brons en de vaas in gelegd met mooie turkoois

informatie: de vorm van de khatvanga is afgeleid van de karakteristieke staf van de vroegere Indiase yogi’s, bekend als kapalikas of schedeldragers. De kapalikas waren oorspronkelijk mensen die veroordeeld waren voor twaalf jaar boetedoening van het (per ongeluk) doden van een Brahmaan. Het werd de boetvaardige voorgeschreven om in een hut in het bos te wonen, op een verlaten kruispunt of onder een boom; verder in leven te blijven door te bedelen en het dragen van een lendendoek van hennep, hond of ezel-huid. Ze moesten een aalmoes-kom bij zich dragen en de schedel van de Brahmaan die ze gedood hadden monteren op een houten staf als banier.
Deze kapalika asceten groeiden snel uit tot een extreme “outcast” sekte. De vroege boeddhistische tantrische yogi’s hadden dezelfde kenmerken als de kapalikas; benen ornamenten, een lendendoek van dierenhuid, een schedel-kom, damaru (trommeltje), kartika (mes), trompet van bovenbeen-bot, en de met schedel bedekte tantrische staf van Padmasambhava.

Deze kathvanga heeft een mooie vaas van overvloed met turkoois steentjes en een dubbele dorje. Op de top van de magische scepter bevindt zich een rij hoofden welke het verleden (verschrompelde hoofd), heden (droge hoofd) en de toekomst (natte hoofd) symboliseert.

Een uniek stuk!

prijs: 795,- Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze khatvanga kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug