code: HB32 - Bijzonder mooie shanka van Himalaya bergkristal

maat: 15 x 8,5 cm

gewicht: 958 gram

materiaal: AA kwaliteit Himalaya bergkristal (in het echt is de shanka minder roze)

informatie: de leer van Boeddha moet als klank van een schelp de wereld in kunnen worden verspreid. De schelp maakt het mogelijk de essentie van de woorden te volgen. Op die manier wordt onderricht door de meester pas echt mogelijk. Men zegt dat alle klanken die niet overeenstemmen met de leer van Boeddha, kleurloos zijn naast de klank van de schelp. De meester die over de taal van en het inzicht in de leer beschikt, onderwijst niet uit intellectuele, louter met het verstand verworven kennis, maar vanuit zijn verlichte realisatie. Daarnaast staat hij voor vermeerdering van positieve daden. De schelp heeft symbolisch gezien dezelfde betekenis als aangegeven bij de acht gelukssymbolen.

Dit bijzondere stuk, gemaakt uit één stuk Himalaya bergkristal, wordt op 5300 m hoogte uit het Himalaya gebergte handmatig gehaald. Het is een kostbare onderneming; de mensen gaan met een klein groepje naar deze hoogte en verblijven daar maar 1 dag. Op deze hoogte is het moeilijk werken en verblijven. Zij kunnen maar een beperkt aantal kilogram op deze hoogte dragen en naar lager gelegen gebieden brengen.

Vanwege de hoogte en de zuivere omgeving is de frequentie van deze bergkristal verschillend van bergkristallen uit lager gelegen gebieden. Het is een zeer krachtig stuk.

prijs: 325,00 euro

Deze shanka wordt geleverd in een bijpassende doos.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze shanka kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug