code: BV14 - Lotus schaal

maat: 24x24x06 cm

materiaal: koper

informatie: de lotus staat voor de weg van onwetendheid naar kennis. De lotus geldt als symbool voor zuiverheid, uit de modder verheft de lotus zijn smetteloze bloem. De geopende lotus staat ook voor de opening van de chakra’s, ons energiecentra.
Volgens de legende groeiden er lotusbloemen op de plaatsen waar Boeddha de aarde met zijn voeten raakt. Hoewel de lotusbloem niet in alle Boeddhistische landen als plant voorkomt, zoals in Tibet, is hij toch overal een van de belangrijkste symbolen van het Boeddhisme, al is het in gestileerde vorm.

In de schaal staat een mooie dubbele dorje. Als twee dorje’s worden gekruist, spreekt men van een vishravajra en wordt ook wel dubbele dorje genoemd. In de rituelen en voorschriften van het boeddhisme vertegenwoordigt het de Leegte die niet kan worden verwoest. Het vernietigt wel alle slechte eigenschappen, zoals jaloezie en onwetendheid.
De dubbele dorje staat verder voor het volbrengen van alle handelingen van het Absolute dat in alle windrichtingen aanwezig is. Hij is het symbool van harmonie, onveranderlijkheid en alwetendheid .

prijs: 79,50 Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze prachtige lotus schaal kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug