code: KN11 - geëtste klankschaal

Afmeting: Ø 8 cm

informatie: deze ambachtelijk gemaakte klankschaal uit Nepal heeft mooie geëtste patronen aan zowel binnen- als buitenzijde. Door een speciale bewerking is hij op toon gebracht.

Op de buiten - en binnenkant staat de mantra Ohm Mani Padme Hum.
De mantra is een klank- of woordsymbool dat bij meditatie hardop of in gedachten herhaald wordt uitgesproken. De mantra helpt om een verbinding te maken met diepere lagen van het bewustzijn. De lettergreep OHM staat voor lichaam, geest en taal van de Boeddha, MANI voor de weg van de leer, PADME voor het wijsheid aspect van het pad en HUM duidt op de vereniging van wijsheid en weg. In totaliteit staat het voor “Prijs het juweel in de lotus”.

De Pata, oneindige knoop, wordt in het midden van de mantra afgebeeld. Het is een teken van voorspoed, een lang en gelukkig leven en de oneindigheid. De oneindige knoop straalt zowel rust als beweging uit en is daardoor in Tibet een geliefd patroon. De oneindige knoop is een van de Boeddhistische “acht gelukstekens” (Ashtamangala). Voorwerpen versierd met deze knoop zijn bij uitstek geschikt als cadeaus voor geliefde mensen, als symbool voor een lang en gelukkig leven.

Op de onderkant staat Boeddha's 3e oog afgebeeld.
Een Boeddha-oog of urna tussen de wenkbrauwen, is één van de tekenen van een verlicht persoon. Vroeg in de morgen overzag Boeddha de wereld met zijn 3 e oog en ging hij na wie hij van dienst kon zijn. Als er iemand behoefte had aan zijn geestelijke ondersteuning, ging hij op weg en bekeerde hij die persoon tot het rechte pad. In de regel ging hij op zoek naar de verdorven en onzuivere mensen, terwijl de zuivere en deugdzame naar hem toekwamen.

De lotus is zowel aan de buitenkant als de binnenkant afgebeeld en staat voor de weg van onwetendheid naar kennis.

Herkomst: Nepal

Prijs: Ø 8 cm - 22,50 Euro

De klankschaal wordt geleverd met een houten slagstok en kussentje.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze klankschaal kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug