code: KN10 - geëtste klankschaal

Afmeting: Ø 9 cm

informatie: deze ambachtelijk gemaakte klankschaal uit Nepal heeft mooie geëtste patronen aan zowel binnen- als buitenzijde. Door een speciale bewerking is hij op toon gebracht.

Op de buitenkant staat de mantra Ohm Mani Padme Hum. De mantra is een klank- of woordsymbool dat bij meditatie hardop of in gedachten herhaald wordt uitgesproken. De mantra helpt om een verbinding te maken met diepere lagen van het bewustzijn. De lettergreep OHM staat voor lichaam, geest en taal van de Boeddha, MANI voor de weg van de leer, PADME voor het wijsheid aspect van het pad en HUM duidt op de vereniging van wijsheid en weg. In totaliteit staat het voor “Prijs het juweel in de lotus”.

In de binnenkant staat Boeddha's 3e oog afgebeeld.
Een Boeddha-oog of urna tussen de wenkbrauwen, is één van de tekenen van een verlicht persoon. Vroeg in de morgen overzag Boeddha de wereld met zijn 3 e oog en ging hij na wie hij van dienst kon zijn. Als er iemand behoefte had aan zijn geestelijke ondersteuning, ging hij op weg en bekeerde hij die persoon tot het rechte pad. In de regel ging hij op zoek naar de verdorven en onzuivere mensen, terwijl de zuivere en deugdzame naar hem toekwamen.

De lotus is zowel aan de buitenkant als de binnenkant afgebeeld en staat voor de weg van onwetendheid naar kennis.

Op de onderkant staat een dubbele dorje.
Als twee dorje’s worden gekruist, spreekt men van een vishravajra en wordt ook wel dubbele dorje genoemd. In de rituelen en voorschriften van het boeddhisme vertegenwoordigt het de Leegte (Sunya) die niet kan worden verwoest. Het vernietigt alle slechte eigenschappen, zoals jaloezie en onwetendheid.
De dubbele dorje staat verder voor het volbrengen van alle handelingen van het Absolute dat in alle windrichtingen aanwezig is. Hij is het symbool van harmonie, onveranderlijkheid en alwetendheid.

Herkomst: Nepal

Prijs: Ø 9 cm - 29,50 Euro

De klankschaal wordt geleverd met een houten slagstok en kussen.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze klankschaal kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug