code: KL16 - Antieke Jambati klankschaal

Afmeting: Ø 26 cm

Gewicht: 1380 gram

Informatie: dit is een handgeklopte antieke Jambati klankschaal. Jambati klankschalen zijn de grootste en zwaarste van de klankschaalfamilie en misschien wel de mooiste.
De oude Jambati schalen herken je vaak aan heel veel fijne hamerslagen, wat door slijtage natuurlijk wat kan vervagen. Het lijkt alsof deze schalen door gebruik en tijd een extra klankdimensie hebben gekregen.
Deze prachtige klankschalen worden gekenmerkt door vrij hoge en sierlijk gebogen wanden, een kleine platte bodem en meestal een royale driehoekige naar binnen gerichte lip die vlak of gegroefd kan zijn. Bijna alle schalen zijn voorzien van een ingesneden ring ongeveer een duimbreedte onder de rand. Deze schaal heeft nog een ring onder de drie ringen. Dat maakt deze schaal bijzonder.
Deze Jambati schaal heeft binnenin goed bewaarde, diep geëtste lijnen in de vorm van ringen in het midden.

Om deze schalen te smeden waren 3 of 4 mensen nodig, 1 om hem af en toe in het vuur te houden en hem met een speciale tang rond te draaien boven het aambeeld en 2 of 3 mannen die met hun hamers in ritmische beweging de schaal uitdreven.

Jambati-schalen worden vaak gebruikt in verschillende helende therapieŽn, waaronder chakra-balanceringen.

Toonhoogte: aangedraaid met:
houten slagstok - E
leer op de slagstok - D

Chakra: 3e (zonnevlecht) en 2e (sacraal) chakra

Leeftijd: ongeveer 100 - 120 jaar

Herkomst: Himalaya gebied

Prijs: 275,00 Euro

De klankschaal wordt geleverd met een houten slagstok of klopper en kussen. Bovendien wordt de klankschaal in een brokaat zijde tas verpakt.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze antieke klankschaal kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug