code: OB08 - Kagyupa Mahakala

Kagyüpa Mahakala manifesteert zich als de verdediger van de Dharma, naar mensen met negatieve bedoelingen. Door zijn krachtig optreden dient men voorzichtig om te gaan met de praktijk van Mahakala. Deze kracht heeft als doel om zeer zware hindernissen voor de beoefenaar te vernietigen.
De Kagyütraditie gaat terug op Marpa (1012-1097), ook wel de vertaler genoemd. Hij is een van de grote vertalers die de traditie van de nieuwe vertalingen (sarma) vestigde. Tot de sarmascholen behoren ook de Sakya en Gelug. Marpa bracht ze omstreeks 1050 vanuit India naar Tibet. De belangrijkste leerling van Marpa in Tibet was Milarepa (1042-1123). De Karma Kagyü linie is een van de grote boeddhistische scholen van Tibet. Het is de linie van de directe mondelinge overdracht en meditatie heeft er een belangrijke focus. Door interactie met een gekwalificeerde leraar kun je er de aard van de geest direct en volledig leren ervaren.
In de twaalfde eeuw gaf de monnik Gampopa de methoden door aan de eerste 1e Karmapa, die vervolgens door opeenvolgende incarnaties in staat was ze meer dan 900 jaar levend te houden. Hij is nog steeds de spiritueel leider van de karma kagyü-linie. De Karma Kagyü school biedt praktische lessen die goed te gebruiken zijn in het dagelijks leven. Een breed aanbod aan methoden is toegankelijk voor leken en gevorderde beoefenaars om de volledige potentie en helderheid van de geest te ontwikkelen, door zowel meditatie als het behouden van de visie tijdens dagelijkse bezigheden. Mahakala (de Grote Zwarte) is een van de woeste beschermgodheden die – ondanks zijn afschrikwekkende uiterlijk – juist het Boeddhisme moet beschermen tegen negatieve invloeden.

maat: 11x12 cm

materiaal: gemaakt van oude klankschalen

prijs: € 295,-

Voor uw bestelling en meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug