code: OB36 - Zwarte Jambala (Kubera)

De zwarte Jambhala is de God van rijkdom, voorspoed en roem (materieel en spiritueel) en de heerser over de semi-goddelijke Yakshas (afschrikwekkende natuurgeesten). Hij wordt beschouwd als de bestuurder van het Noorden, en een beschermer van de wereld. Zijn vele toevoegingen verheerlijken hem als de bezitter van de schatten van de wereld.

Hij (Tibetaans: dzam bha la, nag po), wordt vaak afgebeeld als een dwerg met een mooie uitstraling, seksueel opgewonden en een dikke buik.
Hij staat rechtop met een gebogen en een gestrekt been. Hij heeft één hoofd en twee armen. De rechterhand houdt een kapala (schedel voor bloed) vast en in de linkerhand heeft hij een mangoeste die voor de wens vervullende juwelen staat. Rond zijn nek heeft hij een ketting van 50 kralen die gemaakt zijn van menselijke schedels en een slang als armband, om zijn handen, voeten en nek.
Het rechterbeen drukt op het hoofd van “de gele Heer van Rijkdom” en het hoofd ligt hierdoor zijwaarts onder zijn rechtervoet.

maat: 6 x 8,5 cm

materiaal: gemaakt van oude klankschalen

prijs: 49,50 euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze zwarte Jambala kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug