code: AN06 - een Juggernaut (handgemaakt) getrokken door twee dromedarissen

Afmeting: L 55 x D 36 x H 65 cm

Gewicht: 31,5 kilo

Herkomst: Bissam Cuttack- Odisha/Orissa - Oost-India

Informatie: een Juggernaut is een groot voertuig en de naam is afkomstig van het Indiase tempelwagenfestival in Puri (Odisha/Orissa) waar de grote Jagannath tempel staat.

Op de tweede dag van de wassende maan in de maand Ashadha (juni/juli) vindt in Puri één van de grootste jaarlijks terugkerende gebeurtenissen van heel India plaats, wanneer het fantastische tempelwagenfestival van de Jagannath tempel begint. Dit festival herdenkt de reis van Krishna van Gokul naar Mathura. De beelden van Jagannath, zijn broer en zuster worden uit de tempel gehaald en in enorme wagens naar hun “zomerresidentie”, een kilometer verderop, gereden. De geelgestreepte hoofdwagen van Jagannath is 14 meter hoog. Van deze kolossale wagens is het woord juggernaut afgeleid. Vroeger gebeurde het regelmatig dat gelovigen zich onder de wielen van de juggernaut gooiden om te sterven in het aangezicht van de god. Wanneer Jagannath, zijn broer en zuster eenmaal hun hoofddoel hebben bereikt, nemen zij een vakantie van een week en worden dan opnieuw op de wagens geladen en teruggevoerd naar de hoofdtempel.

Na het festival worden de wagens afgebroken en gebruikt om er religieuze relieken van te maken. Elk jaar worden de wagens weer opnieuw gemaakt.

De dromedaris staat voor zowel nederigheid, eigenzinnigheid en de bereidheid om zware lasten te dragen.

Prijs: 845,00 Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Juggernaut kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug