code: TA33 - gebruikte kookpot voor curry

Afmeting: 22x12 cm

Gewicht: 2330 gram

Herkomst: Bhubaneswar, Odisha/Orissa, oost - India

Informatie: in de Indiase keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en specerijen en verse kruiden die tot garam massala’s (aromatische mengsels) gemalen worden. De Garam Masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curry’s, tandoori en die met rijst, of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Tevens maakt men veel gebruikt van peulvruchten en paneer (soort kaas) en er wordt gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie. In heel veel restaurants kun je een thali bestellen. Dat is een complete maaltijd op een aluminium of stalen bord (thali) met verschillende kommetjes. Hierin wordt apart de rijst, groenten, pickles en yoghurt geserveerd. Een thali wordt in het zuiden soms op een bananenblad geserveerd.

Aangezien veel hindoes geen vlees eten zijn verreweg de meeste Indiase gerechten vegetarisch. Traditioneel eet men in India met de rechterhand. De linkerhand raakt het eten nooit aan en wordt als onrein beschouwd.
Koeien zijn heilig en worden nooit gegeten, zelfs als ze te oud zijn om melk te geven. Er zijn zelfs “bejaarden tehuizen” voor koeien.

Prijs: 95,00 euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze gebruikte curry kookpot kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug