code: TB66 - Tibetaanse wierookbrander - Boeddha handen op de lotus -

maat: 11x18 cm

materiaal: koper - brons kleur

informatie: deze wierookbrander is geschikt voor zowel kegeltjes wierook als wierookstokjes.

De lotus staat voor de weg van onwetendheid naar kennis. De lotusbloem geldt als symbool voor de zuiverheid van de geest en bestaan. Dat geldt vooral voor de geopende lotus, die voor de opening van de chakra’s staat, de energiecentra van het lichaam.
Uit de modder van de vijver waarin hij geworteld is, verheft de lotus zijn smetteloze bloem boven de waterspiegel en beschrijft daarmee de harmonische ontplooiing van de vergeestelijking. Daarnaast belichaamt de lotus het vrouwelijk beginsel en iconografisch is hij een vorm van de troon van Boeddha.
De lotus is bij uitstek geschikt om verlichting uit te beelden; terwijl de steel nog in de modder zit, die met het menselijk verlangen overeenkomt, wenden bladeren en bloem zich al tot de zon oftewel de verlichting.
Het hart van de bloem is in de mystieke voorstellingswereld van het Tibetaans Boeddhisme, de kosmische wereldberg Meru, de as van het universum.
Volgens de legende groeiden er lotusbloemen op de plaatsen waar Boeddha de aarde met zijn voeten raakte.
Hoewel de lotusbloem niet in alle Boeddhistische landen als plant voorkomt, zoals in Tibet, is hij toch overal een van de belangrijkste symbolen van het Boeddhisme.

prijs: 79,50 Euro

Voor uw bestelling en informatie over deze wierookbrander kunt u contact opnemen met info@littlebuddha.nl


terug