code: R90 - Tibetaanse Treasure Vase (Terbum) uit het Sakya klooster - west Tibet

maat: 16 cm hoog

materiaal: keramiek

informatie: een bijzondere Treasure Vase uit het Sakya klooster.
Guru Rimpoche, Padmasambhava, introduceerde de Treasure Vase in Tibet in de 8e eeuw. Hij gaf de monniken specifieke instructies over hoe de vaas te maken en welke heilige objecten er in de vaas geplaatst moeten worden. Tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds naar zijn instructies gemaakt.

Door de afbeelding en inhoud wordt deze Treasure Vase een Norbum vaas genoemd. De vaas beschermt het huis tegen slechte energieën en geeft liefde, geluk, levensduur en welvaart.
Wanneer deze vaas in een bedrijf geplaatst wordt, is dit positief voor het bedrijf en zal de klandizie toenemen.

De vaas is gewijd en gezegend door verschillende hoge eminente Rinpoches (zie de zegel op het deksel). De inhoud van de vaas heeft vele kostbare stoffen zoals: jade, amethist, lapis, agaat, onyx, kristallen, pyriet, schelpen, turkoois en mineralen uit verschillende heilige plaatsen zoals het Manasarovar meer en Mt. Kailash. De vaas bevat verder granen zoals erwten, linzen, rijst, heeft mantra's van goden, wierook korrels en vele heilige kruiden uit Tibet.

Het beste is om de Treasure Vase op een (hoge) kast te plaatsen, in ieder geval vanaf heuphoogte en niet op de grond. De vaas mag niet geopend worden.

Traditioneel wordt de Tibetaanse Treasure Vase gekocht of gegeven op gunstige gelegenheden zoals geboorte, huwelijk, Nieuwjaar, inwijden van een nieuw huis of nieuwe vooruitzichten.

Het Sakya klooster bestuurde, na de val van de monarchie, in de 13e eeuw heel Tibet en fungeerde als religieus centrum vanwege zijn uitgebreide verzameling boeddhistische geschriften, de grootste verzameling van Tibet.
Het Sakya klooster staat nog steeds bekend om het maken van deze vazen.

De Treasure Vase wordt geleverd in de originele doos van het Sakya klooster met een Engelstalige beschrijving.

prijs: 159,50 Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse Treasure Vase kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug