code: R89 - Tibetaanse Treasure Vase (Terbum) uit Drashi Lhakang (tempel) - Lhasa

maat: 10 cm hoog

materiaal: keramiek

informatie: Guru Rimpoche, Padmasambhava, introduceerde de Treasure Vase in Tibet in de 8e eeuw. Hij gaf de monniken specifieke instructies over hoe de vaas te maken en welke heilige objecten er in de vaas geplaatst moeten worden. Tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds naar zijn instructies gemaakt.

Deze vaas is bekroond met Jambala, een verschijningsvorm van Avalokiteshvara, die armoede laat verdwijnen en financiële stabiliteit creëert. De mangoeste in zijn hand staat voor goede voortekens. Jambala wordt ook wel Gubera genoemd.
Deze vaas is geschikt voor mensen met een eigen bedrijf. Wanneer deze vaas in een bedrijf geplaatst wordt, is dit positief voor het bedrijf en zal de klandizie toenemen.
Tevens beschermt de vaas het huis/bedrijf tegen slechte energieën en geeft liefde, geluk, levensduur en welvaart.

De vaas is gewijd en gezegend door verschillende hoge eminente Rinpoches (zie de zegel op het deksel). De inhoud van de vaas heeft vele kostbare stoffen zoals: jade, amethist, lapis, agaat, onyx, kristallen, pyriet, schelpen, turkoois en mineralen uit verschillende heilige plaatsen zoals het Manasarovar meer en Mt. Kailash. De vaas bevat verder granen zoals erwten, linzen, rijst, heeft mantra's van goden, wierook korrels en vele heilige kruiden uit Tibet.

Het beste is om de Treasure Vase op een (hoge) kast te plaatsen, in ieder geval vanaf heuphoogte en niet op de grond. De vaas mag niet geopend worden.

Traditioneel wordt deze Treasure Vase gekocht of gegeven op gunstige gelegenheden zoals Nieuwjaar of het inwijden van een nieuw bedrijf.

De Drashi Lhakang (tempel) is een kleine tempel in Lhasa en heel populair onder zowel de lokale bevolking als bezoekers vanuit China. In deze tempel woont de Godin Zhaji, die oorspronkelijk uit China kwam op zoek naar de waarheid binnen het Boeddhisme. Ze was erg toegewijd, wijs en heel knap. Jaloerse vrouwen vergiftigden haar en haar knappe gezicht veranderde in een afschrikwekkend gezicht met een uitpuilende tong. Zij houdt erg van alcohol en je kunt zelf alcohol meenemen of ter plaatse kopen om dit aan haar te offeren. Zakenlieden, die in de tempel kwamen om te bidden voor hun veiligheid, ontdekten dat ze na haar aanbeden te hebben, meer rijkdom vergaarden. Want haar blik verjaagt alle kwaad. Zo werd de Drashi tempel geleidelijk een tempel “van de Godin van rijkdom”, de enige tempel in Tibet, waar alle zakenlieden nog steeds komen om te bidden.

prijs: 95,- Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse Treasure Vase kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug