code: R101 - Khurpa set met 5 rituele voorwerpen

maat: 10x10 cm

materiaal: brons

informatie:
1) Kartika
Het is een Tibetaans hakmes en symboliseert het uiteenvallen van alle materie en alle wereldlijke banden en hun transformatie tot positieve kracht. Met andere woorden; het mes wordt symbolisch gebruikt om de band met het verleden door te snijden zodat je je verder kunt ontwikkelen. Als je nog vast blijft aan het verleden, kun je niet verder en jezelf niet verder ontwikkelen. Het mes wordt gebruikt bij een Tibetaanse “luchtbegrafenis”.
2) Khatvanga
De Khatvanga is een toverstaf en vertegenwoordigt de magische krachten van een volleerd tantrische beoefenaar. Padmasambhava is herkenbaar aan zijn magische staf (khatvanga), het symbool van zijn bovennatuurlijke gaven. Hij staat voor wijsheid, zelfbescherming en rechtvaardigheid. De Khatvanga is oorspronkelijk gemaakt om als wapen te gebruiken, een goddelijk wapen.
3) Dubbele dorje
Als twee dorjes worden gekruist, spreekt men van een vishravajra en wordt ook wel dubbele dorje genoemd. In de rituelen en voorschriften van het Boeddhisme vertegenwoordigt het ook de Leegte die niet kan worden verwoest, maar wel alle slechte eigenschappen, zoals jaloezie, en onwetendheid vernietigt. Het volbrengen van alle handelingen van het Absolute dat in alle windrichtingen aanwezig is. Hij is ook symbool van harmonie, alwetendheid en onveranderlijkheid.
4) Vangkoord
Het vangkoord heeft betrekking op de beperking (het vangen) van de negatieve krachten.
5) Ankusha
Het is oorspronkelijk een prikstok om de olifanten mee te leiden. In het Boeddhisme wordt het gebruikt als een "haak" waarmee men twijfelaars symbolisch in de leer van de Boeddha kan ‘trekken’.

prijs: 69,50 Euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze set kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug