Over Little Buddha

Little Buddha is in de jaren negentig langzaam ontstaan tijdens mijn reizen door Tibet, Nepal en India. Ik begeleidde in die tijd reizen door een aantal landen in Azië. Bij thuiskomst bewonderden vrienden altijd de prachtige, authentieke stukken die ik uit Tibet en Nepal als souvenir had meegenomen. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer opdrachten om op zoek te gaan naar bijzondere, unieke voorwerpen.

Midden jaren negentig besloot ik dan ook om officieel Little Buddha op te richten en deze artikelen op culturele festivals te verkopen. Inmiddels ben ik vervent verzamelaar van Artefacten uit Tibet en ben mij gaan specialiseren in Tibetaanse religieuze en dagelijkse voorwerpen.
Ik reis nu 2x per jaar naar Tibet en Nepal om nieuwe inkopen te doen. De producten koop ik rechtstreeks in bij de plaatselijke bevolking tegen een eerlijke prijs op fairtrade basis. Tijdens mijn reizen heb ik een aantal betrouwbare, lokale mensen leren kennen die voor mij op zoek gaan naar mooie, authentieke stukken. Al mijn artikelen zijn persoonlijk geselecteerd, gecontroleerd op authenticiteit en goede werk omstandigheden.

Sinds mei 2009 heb ik deze website om mijn assortiment ook via internet aan te bieden. Ik heb ervoor gekozen om niet met een internet winkelwagentje te werken. Mijn ruime assortiment bevat meestal 1 stuk van elk en geen grote aantallen, het zijn vaak eenmalige, unieke stukken. Ik vind het ook belangrijk om contact te onderhouden met de klant over het artikel. Zo kan ik mijn kennis delen en meegeven.
Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd en het blijft de moeite waard om de website te bezoeken.

Little Buddha heeft nog veel meer interessante artikelen die niet op deze site vermeld staan. Met o.a. deze artikelen kunt u mij op beurzen vinden. Bekijk de beursagenda.
Met een aantal producten ondersteunt Little Buddha lokale projecten zoals Choedon en Dickey's weeshuis in Lhasa.

Vriendelijke groet,

Fred Madern