Laatste nieuws met update van 8-07-2017


BELANGRIJK: door wijzigingen van onze provider kunnen wij de komende maanden niet meer uploaden naar onze website. Excuses.


Onze inkopen zijn weer gedaan. In Kathmandu hebben we alles kunnen inkopen om ons aanbod van Tibetaanse voorwerpen weer helemaal te kunnen aanvullen; hoge kwaliteit bel en dorje, thingsha's, oude en nieuwe mala's, gebruiksvoorwerpen, rituele voorwerpen, Thangka's, beelden en wierookbranders.
Verder hebben we prachtige kleine dorjes, schelpjes en 2 sculls van Himalaya bergkristallen ingekocht. Deze stukken worden op 5300 meter hoogte handmatig uit de bergen gehaald.
Ook is het weer gelukt om 15 kleinere goede oude klankschalen, elk met een eigen karakter, toonzetting en klankkleur in te kopen en aan onze verzameling toe te voegen. De thingsha's, gemaakt van oude klankschaal, hebben we gelukkig weer gevonden.
Verder hebben we weer een paar prachtige beeldjes, van hoge kwaliteit, laten maken.

Nu struinen we regelmatig de straatjes in Lhasa, Tibet, af op zoek naar leuke voorwerpen. De gebedsmolentjes die op een zonnecel draaien zijn bij de Tibetanen nog steeds heel populair. Je ziet ze in alle soorten en maten op het dashboard van hun auto staan. Daar hebben we er een aantal van gekocht.
De zuivere wierook is inmiddels ingekocht.

De Tibetanen uit het noorden van Tibet, komen nu langzaam Lhasa binnen druppelen om hun sjaals en poncho's te verkopen.

Sinds dit jaar is er in de binnenstad van Lhasa een dependance van het Sakya klooster gebouwd. Daar verkopen ze oa de traditionele terbum. Het Sakya klooster staat bekend om het maken van deze vazen. De vaas is gewijd en gezegend door verschillende hoge eminente Rinpoches.

Tot nu toe zijn we aardig tevreden over de nieuwe inkopen. Heeft u een verzoek, laat het ons weten, dan kunnen we het speciaal voor u inkopen.


Met vriendelijke groet,

Fred Madern