code: V05 - Vajrasattva (god van wijsheid en medeleven) op de dubbele lotus

In het Mahayana Boeddhisme is de opvatting dat er een absolute macht is zonder begin en zonder einde, één die zichzelf creéert. Elk wezen is een deel van het ene absolute en de verlossing erin bestaat weer één met het absolute te worden. De adi- of oerboeddha Samantabjara en Vajrasattva dienen als mensgeworden symbool van deze opvatting.
Vajrasattva is de belichaming van de vaardigheid geestelijke verontreiniging of misstappen op te heffen en verwaarloosde verplichtingen tegenover de leraar te vervullen door de reinigingspraktijk.

Vajrasattva behoort tot de Vajra-Boeddha-familie (vajra=diamant) en wordt beschouwd als de opperpriester van de vijf Dhyani Boeddha en wordt afgebeeld met de ornamenten van een bodhisattva. Hij zit in de vajrasana-houding (diamantzit) op een lotustroon: in zijn rechterhand houdt hij een vajra/dorje ter hoogte van zijn hart. Zijn linkerhand houdt een bel vast ter hoogte van zijn linker heup. Beiden staan voor wijsheid en medeleven, het mannelijke en vrouwelijke beginsel.

maat: 25 cm

materiaal: 2 kleuren koper

prijs: € 295,-

Voor uw bestelling en meer informatie kunt u contact opnemen met info@littlebuddha.nl


terug