code: A292 - gebruikte Tibetaanse mala

totale lengte: 90 cm

materiaal: rudraksha zaad

kraal: 108 kralen van Ø 9,5 mm

herkomst: oost Tibet - Kham

informatie: Rudraksha betekent "Tranen van Rudra (de Heer Shiva)"; het zijn de meest heilige producten met mystieke krachten. Duizenden jaren lang hebben mensen Rudraksha gebruikt voor spirituele, materiële en medicinale doeleinden. Er wordt gezegd dat degene die Rudraksha draagt onaantastbaar is en beschermd wordt tegen alle negatieve invloeden. De natuurlijke energie van de Rudraksha kralen verbetert de concentratie en mentale eigenschappen.
In de Ayurvedische geschriften wordt beschreven dat de Rudraksha een positieve invloed heeft op de gezondheid van mensen.
De mala heeft om de 27 kralen een "tussenkraal" van prachtige antieke "red mountain stone". De malatellers zijn van koper. Deze mala heeft ook een zilveren duizend teller met de lotus (puurheid en reinheid) als afbeelding.

De mala heeft als 109e kraal een Guru bead (steen van wijsheid) van Bodhi zaad.

De malatellers bestaan uit een bel en dorje. De bel is het symbool voor het vrouwelijke en wordt tijdens de rituele handelingen in de linkerhand gehouden. Onlosmakelijk verbonden met de bel is de dorje, die symbool staat voor het mannelijke. Deze wordt in de rechterhand gehouden. Bel en dorje samen leidt tot verlichting, “weg en doel zijn één”.

prijs: 115,00 Euro

De mala wordt in een mooi brokaat zijde zakje verpakt.

Voor uw bestelling en meer informatie over deze Tibetaanse mala kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug