code: TA31 - oude Kanskandi kookpot voor curry en/of linzen

Afmeting: 17 x 17 cm

Jaar: begin 1800

Herkomst: Langtang area, noord - Nepal

Informatie: in de Nepalese keuken vind je de invloeden uit de naburige landen Tibet en India. De Nepalese keuken is redelijk beperkt, de Dal Bhat is de belangrijkste maaltijd. Het bestaat uit rijst, linzen (soep) en diverse curry’s. Bij de maaltijd wordt ook brood (chapati of naan) geserveerd. Afhankelijk van het seizoen wordt er aardappels en speciale groenten bij geserveerd.
Als je in een traditioneel restaurant in Nepal Dal Bhat besteld, worden de linzen, curry’s en rijst gratis aangevuld.
Veel Nepalezen eten geen vlees, maar diegene die wel vlees eten, eten alleen het mannetjesdier, voornamelijk geiten en schapen, die op specifieke dagen worden geslacht. Kip, varken en buffel wordt ook gegeten. Koeien zijn heilig en worden nooit gegeten, zelfs als ze te oud zijn om melk te geven. Er zijn zelfs “bejaarden tehuizen” voor koeien.

Zoals in veel landen in Azië, is het in Nepal ook de gewoonte om zonder bestek te eten. Men gebruikt de maaltijd met de rechterhand en het aanraken van het eten met de linkerhand is zeer ongebruikelijk, sterker nog: dit wordt als beledigend gezien.

Vroeger hadden tempels en grote huizen enorme koperen kookpotten voor belangrijke gelegenheden te koken en serveren.

Prijs: 195,00 euro

Voor uw bestelling en meer informatie over deze oude Kanskandi kookpot kunt u contact opnemen met Fred Madern info@littlebuddha.nl


terug